Projectmanager in de volle breedte

Spilfiguur in elk project

Hierin herken ik mezelf. Ik haal voldoening uit het organiseren, ondersteunen en aanjagen van projecten. Zodanig dat de teams ontlast worden en zich volledig kunnen richten op hun kerntaken. Dit doe ik al ruim 25 jaar met veel plezier. Vanaf 2008 als zelfstandig ondernemer bij diverse opdrachtgevers maar steeds vaker bij de (semi) overheid.

Bij de overheid

Gaandeweg nam mijn interesse in projecten bij de overheid verder toe en heb ik me gespecialiseerd. Met de HBO opleidingen Overheid en Bestuur en Projectmanagement als theoretische onderbouwing van de praktijk. Een training Procesbegeleiding heeft mij nog meer instrumenten gegeven om mijn opdrachtgevers te ondersteunen. Een leven lang leren is mijn motto. Het draagt bij aan de kwaliteit van mijn dienstverlening maar zeker ook aan mijn enthousiasme voor mijn werk.

Vanuit mijn huidige positie en de ontwikkeling die ik zelf doorgemaakt heb, kijk en denk ik ook graag mee over de (toekomstige) invulling van het secretaressevak. De veranderingen gaan in sneltreinvaart en het werk neemt nieuwe vormen aan. Organisaties ervaren de noodzaak om mee te bewegen in de ontwikkelingen die vragen om meer flexibiliteit (tijd en werkplek), grotere efficiëntie, projectmatige aanpak en digitalisering. Een werkwijze die ik dagelijks toepas.

Vaart maken

Stilzitten is niet één van mijn sterke kanten. Ik houd graag de vaart in het werk zonder in te boeten op accuraatheid. Met de mensen om mij heen werk ik het liefst op basis van gelijkwaardigheid met respect en waardering voor elkaar. Ik help ze ook graag naar een hoger niveau door mijn kennis en ervaring met hen te delen. Als “buitenstaander” is het vaak makkelijker om knelpunten te signaleren en passende oplossingen voor te stellen.

Verder werk ik al een aantal jaren als coördinator, samen met een team van vrijwilligers, met veel plezier mee aan de organisatie van de Unicefloop in Enkhuizen. Leuk, al die blije gezichten van kinderen en volwassenen die met elkaar iets bijdragen aan een beter leven voor de kinderen van deze wereld.

Staat er in uw organisatie een project op stapel en wilt u weten wat ik voor u kan betekenen als projectmanager? Neem contact met mij op en we verkennen de mogelijkheden.