In het zicht van de finish

In het zicht van de finish…

En het jaar is alweer bijna voorbij. De hectiek van de voorbereidingen voor de feestdagen is overal voelbaar. Daarna komt wel weer een moment van rust, terugkijken en vooruitblikken. Dat doe ik nu alvast. Hoe is het in 2018 gegaan? Wat wil ik graag anders en beter? Hoe kan ik me blijven ontwikkelen in mijn vak, als zelfstandige en als mens?

Stilstaan is achteruitgaan

In mijn dagelijkse praktijk ben ik me er niet altijd zo van bewust maar wanneer ik door mijn blogs blader valt me op dat er in de voorbije jaren veel veranderd is in mijn leven en werk als projectmanager en -ondersteuner. De meest recente ontwikkeling is wel de aanvulling met de rol van procesbegeleider. Na een opleiding en wat voorzichtige stappen in 2017 ben ik er dit jaar echt voor gegaan en kwamen opdrachten op mijn pad die ik eerder niet voor mogelijk had gehouden. En dan blijkt, het verlaten van de spreekwoordelijke “comfort zone” heeft opnieuw wat opgeleverd. Niet alleen voor mezelf uiteraard. Gezien de positieve reacties plukken ook mijn opdrachtgevers er de vruchten van.

En in 2019?

Ik kom steeds weer uit bij de rode draad in mijn leven en loopbaan en die is op alle fronten te vatten onder de noemer “ontwikkeling”. Gelukkig heb ik als zelfstandig ondernemer de vrijheid om daarin zelf keuzes te maken. Dat kan er trouwens wel toe leiden dat ik het lastig vind om te kiezen. Maar al duurt het soms even voor ik helder heb welke kant het opgaat of met welk aspect van mijn werk ik de diepte in wil, door mijn nieuwsgierigheid en de drang om steeds beter te worden, ontdek ik altijd weer die dingen die me motiveren om stappen te zetten.

Voor 2019 weet ik het nog niet. Ga ik me verder ontwikkelen als procesbegeleider of in Lean? Ik hou je op de hoogte.

Nu nog even een eindsprint tot de afsluiting van het jaar en dan fris beginnen aan een nieuw jaar vol nieuwe kansen.

Heb jij al plannen? Deel ze hier!